Vi har prøvd Facebook til rekruttering

Nå i Januar hadde vi i Dreyer Transport behov for en ny sjåfør på en av våre lastebiler. Tidligere har vi funnet at dette er en lang og tungvin prosess, som krever både tid og penger av oss. Vi har annonsert både i lokalavis og Finn.no (som kostet dyrt) og NAV (mye ukvalifiserte søknader). Med andre ord har jobbrekruttering ikke vært noe gledesstund i bedriften vår.

Så gikk det opp en lys ide for oss. Vi har jo allerede en kanal med nesten 300 kontakter som allerede har et forhold til bedriften vår. Vi har en Facebook-side.

Vi slengte så ut en liten annonsering på veggen om at vi søker folk:

Win Ex Back Slowly

171 personer ble snappet opp at så denne oppdateringen gjennom Facebook. 12 personer engasjerte seg og hjalp med deling. I tillegg var det flere som kopierte den og la ut på egne profiler. Det er litt vanskelig å vite nøyaktig hvor mange denne oppdateringen nådde, men resultatene snakket for seg selv.

Totalt var det 14 kandidater som prøvde lykken! Kvaliteten på kandidatene var også høyere enn noen gang. Vi antar dette er fordi personene som søker allerede er kjent med bedriften (eller ble anbefalt av noen som kjenner bedriften) og vår bedriftkultur.

Med andre ord, så løste Facebook dette problemet uten at det kostet oss en krone. Vi får kanskje ikke så mye salg gjennom FB-siden vår, men den er med å bygge en kultur rundt bedriften og har andre nytteområder som kommer oss til gode. Vi er storfornøyd!

zp8497586rq

Kenneth Dreyer

Rådgiver at Inevo
Dette er min personlige blogg. Jeg er lidenskapelig opptatt av teknologi, markedsføring og design. Dette vil i hovedsak være temaene på bloggen min.

Latest posts by Kenneth Dreyer (see all)

6 thoughts on “Vi har prøvd Facebook til rekruttering

 1. Hei Kenneth,

  det er interessant. Sosiale medier koster ingenting, bare tid. I markedsføring skal vi prøve og se resultater.

  Bruker du Google plus også?

 2. Hei,

  Har en konto på Google plus, men ikke tatt det i bruk i noe særlig. Det samme gjelder Twitter for Dreyer Transport (men bruker det på Crenia).

  Har du brukt Google plus?

 3. Pingback: JCI Hamar » Facebook til rekruttering

Comments are closed.