Facebook Social Plugin for kommentarer

Facebook lanserte for ikke så alt for lenge siden en serie med plugins og APIs (eller hva det nå kalles) som gir nettstedeiere muligheten til å integrere seg mot Facebook på alle mulig måter. En av disse nye funksjonene har ført til at en rekke nettsteder, nettbutikk og blogger har byttet ut kommentarfeltene sine med Facebook sin veldig så kjedelige kommentarboks.

Superkult – nå kan vi alle koble nettstedene våre opp mot Facebook! Jeg har googlet en del rundt etter erfaringer rundt , men alt jeg finner er artikler som ”Topp 5 facebook integrasjoner” og ”Slik kobler du nettsiden din mot Facebook”. Jeg finner ingen som diskuterer effekten av å gjøre det.

Man finner jo noen suksesshistorier innimellom alle how-to-guidene, men hva er effekten for alle de som bare følger etter? Førstemann ut får jo som regel en first mover advantage.

Nå snakker jeg bare fra mitt eget ståsted, men jeg kommenterer konsekvent ikke på sider som har Facebook comment plugin installert. Det er ikke fordi jeg er noe anti-facebook (tvert i mot, jeg som mange andre, kaster bort alt for mye tid på Facebook), men fordi jeg føler at det er veldig lite av de sakene jeg ønsker å kommentere utenfor Facebook som er relevant for vennene mine på Facebook.

Jeg er heller ikke interessert i å signere mitt innlegg med en lenke til Facebook. Jeg foretrekker mye heller å lenke til Twitter-brukeren min eller nettsiden min, alt ettersom hvor jeg kommenterer.

Det var ikke før i dag jeg merket den haken inkludert i kommentarboksen som lar meg krysse av for å ikke publisere på Facebook. Har den alltid vært der? I så fall ser jeg for meg at det er mange flere som overser den like glatt som meg.

Det er viktig å ha kommentarer på bloggen sin, for det skaper aktivitet, det gir dine besøkende muligheten til å være interaktiv med nettstedet ditt og legge igjen sine spor. Det gir mulighet til feedback på sakene du publiserer og det viser søkemotorene at bloggen din er populær (Bra for SEO).
essay writers needed
Kommentarer? Erfaringer?

765qwerty765

Kenneth Dreyer

Rådgiver at Inevo
Dette er min personlige blogg. Jeg er lidenskapelig opptatt av teknologi, markedsføring og design. Dette vil i hovedsak være temaene på bloggen min.

Latest posts by Kenneth Dreyer (see all)

2 thoughts on “Facebook Social Plugin for kommentarer

  1. Jeg ser vel for meg at dette er noe som det vil komme mer og mer av. Interaktivitet på tvers av nettstder og plattformer er kommet for å bli, så gjelder det bare å oppdra leserne sine til å bruke det fornuftig.

    Så lenge fravalgsmuligheten ligger der, ser jeg ingen grunn til at man ikke skal kunne bruke facebook sitt kommentarfelt.

    • Et stort argument mot, i mine øyne, er at du mister kontroll over kommentarene. Du bestemmer ikke designet, du kan ikke ta kommentarene med videre til en annen blogg og du har minimal kontroll.

      Dagens versjon holder ikke mål i mine øyne. Men om de gir mer kontroll over innholdet, så vil jeg nok revurdere min mening.

Comments are closed.