Hvordan Twitter dreper linkbaits

Er det egentlig noen som i det heletatt er overrasket over dette? Mange roser Twitter til skyene fordi det er veldig simpelt, men allikevel genialt. Men hva slags effekt har egentlig dette forresten av internett?

Borte er dagene hvor du kunne lage fantastisk innhold til nettsidene dine (linkbait) og få masse innlenker i retur fra andre nettsteder og blogger som liker det du lager. For de av dere som har peiling på hva søkemotoroptimalisering er, så betyr dette en ting – at nettstedet ditt vil rankere bedre i søkemotorene, du vil få mer trafikk, tjene mer penger og du kan gå av med pensjon litt tidligere. Det er flott, er det ikke?

Ikke tro jeg er ute etter å spre negative tanker om Twitter. Jeg elsker Twitter. Det et flott alternativ til Webforumet jeg en gang bygget opp og solgte. Jeg møter nye mennesker, jeg kan holde kontakt og følge de jeg bryr meg om og jeg kan bruke det som en markedsføringsplatform. Men det er fortsatt et faktum at det gjør det mye vanskeligere å få inngående lenker til nettstedet sitt. Det merker jeg spesielt på engelske nettsteder jeg jobber med, hvor det tidligere har vært vesentlig enkelt å få inngående lenker.

Twitter Trafikk til Howitookit.com

Twitter Trafikk til Howitookit.com

Linkbait er selvfølgelig ikke død helt ut enda, men man merker det i en mye mindre grad. Ta f.eks en artikkel jeg skrev på Howitookit.com om SEO for Fotografer. Det var den første artikkelen på howitookit.com som klarte å skape litt buzz. Totalt var det 5000 visninger, noe jeg er storfornøyd med, spesielt med tanke på at nettstedet er såpass nytt. Problemet er bare at den har 5 kommentarer og 2 innlenker. På siste opptelling fra Twitter fant jeg over 35 personer som tweetet om artikkelen min. Dette er flott, fikk brukere til siden min og høres igrunn bra ut – MEN… Stort sett alle kommentarene på siden min skjedde utenfor bloggen og lenkene folk ga til meg gikk gjennom Twitter og ikke bloggene deres. I tillegg så er ikke trafikken fra twitter alltid det som konverterer best (selv om den overgår Digg.com og Stumbleupon).

Utifra mine erfaringer skal jeg oppsummere fordelene og ulempene med twitter i relasjon til å bygge opp trafikk og følgere til ditt nettsted.

Fordeler:

 • Det er enklere å spre enn lenke på Twitter enn på en blogg.
 • Du kan tiltrekke deg mange brukere.
 • Det kan skje fort, bare minutter etter du har publisert artikkelen.

Ulemper:

 • Det er enda ikke noe dokumentasjon på at Twitter lenker har noe stor verdi (sammenlignet med en lenke fra en blogg).
 • Twitter brukere er ikke like engasjerte som en besøkende fra en annen blogg ville vært.
 • Det tar mye av diskusjonen som skulle vært på ditt nettsted til Twitter, utenfor din kontroll og oppsyn.
 • Du har ingen kontroll over hva som skjer på Twitter.
 • Vanskeligere å holde oversikt på diskusjon, for å ikke snakke om å delta i en strukturert diskusjon.

adobe acrobat free download

Kenneth Dreyer

One thought on “Hvordan Twitter dreper linkbaits

 1. Kunne i grunn ikke vært mer enig. Fordelene er færre, men den største fordelen er nok det at det er betydelig enklere å dele en link via Twitter.

  Ulempen er da (kanskje) at ingen lenger gidder dele linker på andre måter, som via blogg-innlegg etc.

Comments are closed.