Kan teknologi gjøre meg sunnere?

writer essay

En ting jeg har hørt mye prat om er at dagens teknologi har gjort mennesker late. Gjennom fitnessbloggen kan vi lese at ungdoms fysikk har dalt siden 90-tallet. Det er nok ikke en tilfeldighet at dette er samtidig som teknologi (spesielt spill) begynte sitt inntog.

En av mine nyttårsforsetter for 2012 handler om sunnhet. Jeg har ingen konkrete og målbare mål, men skal generelt være mer sunn. Til forandring fra mange av de andre “jeg skal begynne å trene og bli sunn” nyttårsforsettene, så begynte jeg ikke 1. januar. Har begynte sommeren 2011 for fullt og har allerede hatt svært gode resultater siden da.

Jeg er glad i teknologi. Teknologi for skylden for at vi sitter for mye og beveger oss for lite. Det er urealistisk å tro at denne trenden vil snu, så da vil jeg heller utforske om vi teknologifrelste kan bruke teknologien til å komme i bedre form?

Tiltak jeg har gjort så langt:

  • Byttet ut treningsprogram på papir til GymGoal. Nå måler jeg fremgang med fine grafer og statestikk.
  • Blitt en ivrig leser av Fitnessbloggen.
  • Lastet ned appen Smøretips, for å gjøre skiturene bedre.
  • Oppdaget Skisporet.no, som gir meg tips til skiløyper jeg ikke viste om i lokalområdet.

Tiltak jeg planlegger:

  • Kjøp av pulsklokke fra Garmin. Venter bare på at denne skal bli lansert.

Jeg føler jeg har mer enn nok teknologi tilgjengelig for å holde meg i aktivitet. Kosthold derimot føler jeg ikke teknologi har gjort noe gjennombrudd innen enda. Det er flere gode nettsider og apps med oppskrifter (jeg bruker selv mye matprat.no og godfisk.no). Det eneste problemet jeg har med oppskrifter er å finne en god flyt. Mye produkter jeg kjøper inn blir kastet siden jeg ikke får brukt de. Jeg har blitt flinkere å til å mikse med oppskrifter for å få brukt opp produktene, men føler det fortsatt er en lang vei å gå her. Det ender ofte med at man spiser mye av det samme. Hadde også vært morsomt å fulgt mer nøye med på næringsinnholdet i maten man spiser, men føler det tar unødvendig mye tid å regne ut når jeg ikke har fulgt en oppskrift hvor informasjonen allerede følger med.

Ellers så skal jeg kjøre på med omega3, vitaminer og andre tabelleter (ingen slankepiller), men her trengs vel ikke noe teknologi.

Kenneth Dreyer

Rådgiver at Inevo
Dette er min personlige blogg. Jeg er lidenskapelig opptatt av teknologi, markedsføring og design. Dette vil i hovedsak være temaene på bloggen min.

Latest posts by Kenneth Dreyer (see all)

Comments are closed.