Microsoft med i dugnaden mot IE6

De av oss som har jobbet med web de siste årene kan nok alle være enige i en ting – IE6 må dø. Nå ser det ut til at skaperen bak tidens nettleser også kaster seg inn i kampen mot IE6 – nemlig Microsoft selv.

kampen-mot-IE6

For de som ikke har fått meg seg hva oppstyret rundt IE6 er, la meg gi en raskt introduksjon: IE6 er en nettleser fra en tid tilbake når vi hadde enkle nettsteder. I dag, hvor nettsteder blir mer og mer avanserte, så henger IE6 igjen som en irriterende kjempe som ikke vil dø. Dette har ulemper  for både oss som utvikler nettstedene og de som besøker de. For oss som utvikler (og våre kunder) får vi økte utviklingskostnader, da vi hele tiden må sørge for at nettstedene vi lager er kompatible med IE6. For de besøkende, så betyr det begresninger i brukeropplevelse da det er mange funksjonaliteter som ikke ser skjermens lys på grunn av IE6.

Norge har vært en av de ledende landene i dugnaden mot IE6. Flere store aktører har kastet seg på bølgen og stort sett alle medier og blogger med et snev av interesse for internett og IT har skrevet om dugnaden.

Nå kaster Microsoft seg også på bølgen. I forbindelsen med dugnaden har de lansert en IE6 nedteller. Målet med nettstedet er å overvåke utviklingen og promotere fordelene av å oppgradere. Nettstedet opplyser at målet er at under 1% av verdens befolkning på nett skal bruke IE6, noe som i dag er 12%.

Det varmer i mitt nerdehjerte å se at Norge leder statestikken med bare 0.7% IE6 brukere, etterfulgt av Finland med 0.9%. Dårligst ann ligger Kina med 34.5% IE6 brukere.
cheap software downloads
Vi i Crenia gjør vår del og sluttet allerede i 2010 å tilpasse det vi produserer for IE6. Anbefaler alle andre webinteresserte å gjøre det samme og spre ordet!

765qwerty765

Kenneth Dreyer

Rådgiver at Inevo
Dette er min personlige blogg. Jeg er lidenskapelig opptatt av teknologi, markedsføring og design. Dette vil i hovedsak være temaene på bloggen min.

Latest posts by Kenneth Dreyer (see all)

Comments are closed.