Ravninfo mot Proff Forvalt

Tidligere i år var jeg på jakt etter et verktøy som ga meg regnskapsinformasjon blant norske bedrifter. Hadde ingen erfaringer med slike verktøy og fant heller ingen som ville dele sine erfaringer.

Etter litt søking falt valget på en løsning fra Soliditet. Nettsiden til Soliditet ga meg inntrykk av at de var en bedrift med fokus på brukervennlighet og design i løsningene sine. Jeg ba så om å bli kontaktet av en selger og endte opp med 1-års abonnement på løsningen deres kalt Ravninfo.

Skuffelsen ble stor etter jeg hadde fått prøvekjørt systemet noen dager. Brukervennlighet var lik null i systemet og det meste var tungvint. Dårlig oversikt og systemet var ikke raskt å bruke. Med unntak av kredittsjekking, så var det ingenting Ravninfo kunne tilby meg, som jeg ikke allerede i dag kunne gjøre gratis gjennom proff.no. Faktisk, så fant jeg meg selv i å fortsatt bruke proff.no selv etter å ha betalt for et annet system.

Jeg ringte selger og sa jeg var misfornøy med produktet og spurte om jeg kunne få pengene igjen. Svaret var nei, noe som for så vidt er helt OK. Jeg hadde jo trossalt gått med på en avtale. Jeg skrev så dette innlegget på Webforumet for å dele mine erfaringer med andre.

For noen måneder siden ble jeg så oppringt av en selger fra Proff Forvalt. Han var overbevist om at han kunne tilby meg et bedre produkt, så jeg lot han vise meg systemet.

Proff Forvalt er proff.no på steroider. Ikke overraskende siden man da sammenligner en gratisversjon mot en betalingsversjon, men jeg vil allikevel si de har gjort en glimrende jobb i å gi merverdi i Proff Forvalt. Systemet deres er lettere å bruke, mer oversiktelig og gjør det langt mindre frustrert når du sitter å bruker det. Jeg fant ingenting som manglet i Proff Forvalt, sammenlignet med Ravninfo.

Konklusjon – skal du kjøpe et system for regnskapsinformasjon og vurderer systemene Ravninfo og Proff Forvalt – dropp Ravninfo og gå for Proff Forvalt. Når du tar kontakt spør etter Robin Brandshaug og henvis til dette blogginnlegget, så ordner han deg helt sikkert en god pris.

Her er noen skjermbilder fra de forskjellige systemene. Klikk for større bilder.

Innloggingsskjerm

Innlogging Proff Forvalt

Innloggingsskjermen i Proff Forvalt

Innlogginsskjerm i Ravninfo

Innlogginsskjerm i Ravninfo

 

 

Visning av bedrift

Visning av bedrift i Proff Forvalt

Visning av bedrift i Proff Forvalt

Visning av bedrift i Ravninfo

Visning av bedrift i Ravninfo

Visning av regnskapstall

Regnskapstall i Proff Forvalt
Regnskapstall i Proff Forvalt
Regnskapstall i Ravninfo
Regnskapstall i Ravninfo
writing essays services

Anmerkninger

Anmerkninger i Proff Forvalt

Anmerkninger i Proff Forvalt

Anmerkninger i Ravninfo

Anmerkninger i Ravninfo

I tillegg gir Proff forvalt deg en utvidet regnskapsanalyse og god oversikt over nettverket i styret hos selskapet.

 

Regnskapsanalyse i Proff Forvalt

Regnskapsanalyse i Proff Forvalt

Nettverk i Proff Forvalt
Nettverk i Proff Forvalt

Personsøk

Personsøk i Proff Forvalt

Personsøk i Proff Forvalt

Personsøk i Ravninfo

Personsøk i Ravninfo

 

Helt til slutt gir også Proff Forvalt deg god oversikt over nettverket til personen du søker opp, noe Ravninfo ikke gjør.

Nettverket i personsøk fra Proff Forvalt

Nettverket i personsøk fra Proff Forvalt

I tillegg til funksjonene jeg har vist deg nå, så har også Proff Forvalt en rekke andre funksjoner du raskt kommer til å like.

Da kaster jeg ballen til deg – har du noen erfaringer å dele fra systemet for regnskapsinformasjon?

 

Kenneth Dreyer

Rådgiver at Inevo
Dette er min personlige blogg. Jeg er lidenskapelig opptatt av teknologi, markedsføring og design. Dette vil i hovedsak være temaene på bloggen min.

Latest posts by Kenneth Dreyer (see all)

11 thoughts on “Ravninfo mot Proff Forvalt

 1. Hei Kennth. Vel jeg bruker også Proff. Men for å få en enda bedre info om bedrfiter Bruker jeg også Creditinform, eller Experian som de heter nå. Da vil du også få med deres kreditt poeng. Og om de har inkasso saker mot seg. Ett enda bedre verktøy. Men det koster noen kroner i året og være medlem. Mvh Inger H.

  • Hei Inger,

   Takk for tipset. Bruker Creditinform ofte å ha informasjon som du ikke får opp gjennom Proff Forvalt (selv med kredittsjekk)? Med kredittsjekk får jeg jo opp inkassoer hos Proff Forvalt

   Hvordan er Creditinform å bruke i forhold til Proff Forvalt?

 2. Hei Kennth. Vel jeg synes det er mye bedre, Dessuten er de raskere til og finne ut om firma er konkurs, Og som jeg nevnte så har de en poeng skala. 100 % er topp. Så går det gradvis nedover. Og de gir en pekpinn på om det er ett solid firma eller ikke. Men les også nøye regnskapet. Det kan gi deg god bakgrunn der også. Så liker jeg at de gir info om inkasso saker. Det sier deg mye om ett firma virker seriøse. En kan lese mye ut ifra hva som er sendt til inkasso..
  Mulig jeg ikke bruker Proff Forvalt. Men stanard Proff som ikke koster penger.. Inger

 3. @Kenneth. Flott innlegg! Jeg brukte Forvalt noen dager for et par år siden (en selger som ringte meg), men ble ikke særlig kjent med det, da jeg ikke hadde bruk for det den gang. Det kan uansett bli aktuelt snart, jeg ringer Robin da. Uansett; hva betaler du per søk for betalingsanmerkninger og kredittsjekk? Det er litt vanskelig å finne gode priser for akkurat det der…

  • Hei AES,

   Når man begynner å samle seg opp en liten portfølje B2B kunder er det fint å ha et verktøy for regnskapsinformasjon. Det er også fint å ha til salgsaktiviteter og utforsking av nye markeder.

   Hos Ravninfo fikk jeg 10 søk inkludert i prisen, mens hos Proff Forvalt fikk jeg 50 søk inkludert. Jeg får mer data og bedre visuell presentasjon fra hvert søk gjennom Proff Forvalt i forhold til Ravninfo.

   I tillegg skal det nevnes at i mange tilfeller trenger du ikke bruke søk for å få opp f.eks frivillig pant, tvungen pant og andre tingbelysninger hos Proff Forvalt (disse må du bruke et søk på i Ravn). Bare disse opplysningene gir deg ofte et bedre bilde av bedriften (i tillegg til at hvis de har mange av disse har de også ofte inkassosaker og utlegg til staten gående).

 4. Disse 50 søkene, er det per måned eller totalt? Har du peiling på hvor mye det koster per søk etter disse er oppbrukt?

  • Det er totalt. Ser ut til at det koster 35 eks. mva per klipp for nye. Finner ikke engang ut hvordan jeg bestiller nye klipp i Ravninfo, men mener å huske prisen lå litt høyere (ikke langt unna dog).

 5. Hei igjen Kenneth,

  Jeg ble kunde av Proff Forvalt i går, etter at en dyktig konsulent med fornavn Ørjan tok kontakt med meg per telefon på torsdag.

  Er så langt veldig fornøyd med tjenesten, og mulighetene Proff Forvalt utfyller i forhold til min bedrifts behov. Takk igjen for et meget bra blogginnlegg, som resulterte i en investering fra min side.

  Marius

  • Hyggelig å høre, Marius.

   Er det salg du trenger Forvalt for? Av ren nyskjerrighet, er det mange i bedriften din som jobber aktivt med salg (nye kunder)? Jobber med et salgsverktøy som sikter mot de som jobber med B2B nysalg og vil på sikt trenge en pilotgruppe som kan hjelpe å teste produktet (i bytte mot en belønning selvfølgelig).

 6. Takker nok en gang for flått innlegg!
  Det er mange aspekter man bør ta hensyn til når man skal gjøre Tilstandsjekker. opplever at mange er opptatt av å kun fokuserer på bet.anm.
  Anbefalte sjekketriks for bruk av Proff Forvalt:

  - Er kunden registrert med organisasjonsnummer og med en aktiv status?

  - Er kunden veletablert?

  - Hva står under konkurspredikasjon og kredittvudering på firmaet

  - Finnes det kommentarer fra revisor?

  - Hvem er i styre og hvilke roller har styremedlemene i andre firma?

  - Har firmaet revisor? ASA og store deler av As er pliktige til å ha revisor.

  - Hvordan er historikken i firmaet?

  - Hvordan er betalingsviljen / – evnen til firmaet?

  - Hva har firmaet pantsatt av verdier?

  - Hvem eier aksjene i firmaet?

  - Er det noen nyheter om firmaet som kan få konsekvensener for økonomien fremover?

  - Betaler firmaet Mva?

  Kontakt meg gjerene for veiledning og innføring i tjenesten

  MVH
  Robin Brandshaug
  Proff Forvalt.
  TLF: 22 77 15 16

Comments are closed.