Forhåndsvisning i Google liker ikke stygge nettsider

Trykker man nok rundt på forskjellige nettsider i dag legger man fort merke til at det ikke er noe mangel på nettsider som laster tregt, er uattraktive, er kompliserte og som er tvers igjennom stygge. Nettsider med dårligere design vil nå få det enda vanskeligere.

De fleste av oss som har jobbet i webbransjen en stund har hørt det mange ganger før: når en bruker lander på nettstedet ditt har du bare noen sekunder på å overbevise de til å kjøpe produktet ditt. Selv om du ikke har en lang fartstid i bransjen bør dette være noenlunde fornuftig for deg.

Om du har en stygg nettside kan det fort hende du vil få lite trafikk fra søkemotorene fremover. Det hjelper lite at du har brukt titusenvis på lenkebygging, A/B testing for å øke konverteringer eller om teksten din rett og slett er ”knall”. Google serverer nå søkere med en smakebit av nettsiden din i et miniatyrformat (forhåndsvisning) før de i det hele tatt klikker seg inn på nettsiden. For deg betyr dette at..

  • Du ikke vil ha mulighet til å se hvem du mister (bounce rate)
  • Du vil ikke kunne bruke spørreskjemaer for å spørre hva de misliker
  • Du får enda mindre tid til å presentere produktet ditt
  • Du blir sammenlignet med konkurrentene dine – enda raskere enn før.

Får i si det enkelt – konkurrentene dine har nå kommet enda nærmere inngangsdøra di. Det verste er at du ikke vil ha oversikt over potensialet du mister som resultatet av forhåndsvisningen.
fast essay writing service

Det store spørsmålet nå er hvordan vi som jobber med søkemarkedsføring skal takle denne nye utfordringen. Heftig optimalisering av tittel-tekster, nøkkelord og HTML-kode vil ikke hjelpe på forhåndsvisningen. All verdens lenker vil heller ikke gjøre det penere. Hvem kan så hjelpe oss? Webdesignere.

Webdesignere vil nå få en enda viktigere oppgave. Nettsider må ikke bare se bra ut i forskjellige skjermoppløsninger, i forskjellige nettlesere og på forskjellige plattformer – de må nå også se bra ut i forhåndsvisning.

Ting som en godt synlig tittel og riktig fargevalg i henhold til målgruppe vil bli langt viktigere. Selve innholdet og de små detaljene vil bli langt mindre synlig i forhåndsvisning. Dette byr på nye utfordringer som lettere løses gjennom et bra design.

Noen som har kommet over et verktøy som viser oss hvordan nettsiden vår vil se ut i forhåndsvisning enda?

765qwerty765

Kenneth Dreyer

Rådgiver at Inevo
Dette er min personlige blogg. Jeg er lidenskapelig opptatt av teknologi, markedsføring og design. Dette vil i hovedsak være temaene på bloggen min.

Latest posts by Kenneth Dreyer (see all)

Comments are closed.