Tvangslidelser og nettsiden din

Visste du at de fleste av oss har tvangslidelser (også kalt OCD) på et eller annet nivå? For de fleste er ikke dette noe som skaper problemer i hverdagen eller styrer deg i noe særlig grad. Det som er greit å vite er at selv på et veldig lavt nivå, så påvirker det hvordan du oppfatter en nettside.

Selv reagerer jeg mer positivt til partall, enn jeg gjør når jeg ser oddetall. Jeg blir forstyrret om jeg ikke ser logikken i en tallrekke. Jeg liker ikke bindrestrekker i nettadresser. Om jeg ser en jpeg fil istedenfor jpg irriterer det meg litt, selv om jeg ikke vet forskjellen. Overdreven bruk av forskjellige fonter er det samme som et rotete rom for meg. Skrivebordet mitt inneholder bare filer jeg jobber med samme dag. Tekst som ikke kan klikkes og kopieres er et hat.

Samtidig legger jeg ikke noe særlig merke til skrivefeil eller ujevne kanter, noe jeg vet mange andre reagerer svært lett på.

Hva betyr dette for deg?

Tenk deg at du har 1000 unike besøkende på din nettside i løpet av måneden. Om alle disse har hver sine små tvangslidelse, så er sjansen stor for at hver og en av disse ser noe de ikke liker ved nettsiden din – selv om det kanskje ikke er noe som gir de en sterk negativ følelse.

it gcse coursework

Har du kanskje noen skrivefeil for mye? Noen sterke kontraster her og der? Elementer som ikke er på linje? Noe som ikke flyter helt som det bør? Er ikke logoen klikkbar?

Kjør en enkel brukertest av nettsiden!

Send ut en mail til 10 bekjente av deg og be de komme med tilbakemeldinger på nettsiden din. Be de alle finne 10 ting som ikke er kjempebra med nettsiden. Ikke be de finne feil eller noe som kan bli bedre. Be de finne ting de ikke synes er kjempebra.

Mest sannsynlig vil du få en rekke ting du kanskje selv synes er ubetydelig for deg, men som kan gi et negativt inntrykk for mange av de 1000 besøkende du har på nettsiden din.

Forresten, om denne nettsiden gir deg en god følelse har du mest sannsynlig en aller så liten tvangslidelse om å ha det ryddig.

Nå er jeg spent – hva slags tvangslidelser har du på nett?

 

Avslutter med litt humor:


Kenneth Dreyer

Rådgiver at Inevo
Dette er min personlige blogg. Jeg er lidenskapelig opptatt av teknologi, markedsføring og design. Dette vil i hovedsak være temaene på bloggen min.

Latest posts by Kenneth Dreyer (see all)

3 thoughts on “Tvangslidelser og nettsiden din

  1. Haha, jeg kan definitivt kjenne meg igjen. Det med partall har vi tilfelles. Jeg vegrer meg sterkt for å måtte publisere et innlegg kl. 13:51, f.eks. Hvis noen virkelig følger med på klokkeslettene jeg publiserer innleggene mine på, vil min milde OCD avsløres ganske fort. ;)

    Og så er jeg helt crazy på skrivefeil, selv om noen glipper igjennom også hos meg.

  2. Hehe.. det med partall kan også merkes når jeg vil at en tittel skal skille seg ut – “7 ting du ikke visste om meg” er i mine øyne MYE sterkere enn “6/8 ting du ikke visste om meg”.

    Jeg har lenge gruet meg til årets årstall. Og jeg er ikke engang overtroisk :)

Comments are closed.