Vil Google+ klare konkurransen mot Facebook?

Jeg vil tro de aller fleste som leser bloggen min har  fått meg seg Google sin lansering av en sosial nettverksplatform ved navnet Google+. Her er en video for de som vil vite litt mer:

technology coursework

 

Er dette nok til å konkurrere med Facebook?

Slik det er i dag, vil jeg si nei. Så langt er det bare ”early-adopters” som har omfavnet Google+ og argumentene for hvorfor dette er en Facebook-killer ser jeg på som svært tynne:

Google+ er reklamefritt.
Enn så lenge. Reklame har siden lanseringen av Adwords vært levebrødet til Google. Det er naivt og tro at Adsense ikke følger opp med å ha reklame på Google+ plattformen.

Det er mindre spam fra andre brukere og selskaper på Google+.
Det er ingen overraskelse med tanke på at det bare er noen dager siden Google+ slapp inn de første brukerene. Om plattformen skulle vise seg at den har potensial som den neste store sosiale plattformen, så vil selvfølgelig markedsførere, merkevarer og spammere også følge etter (En av kundene til Crenia har allerede etterspurt markedsføring på Google+).

Jeg er ikke medlem på Facebook fordi de er dårlige på personvern.
Facebook er kjent med alle interessene du fortelle de på profilsiden din. Google derimot, har samlet søkedataen din i årevis. De husker godt når du hadde problemer med hemorider og søkte deg opp på informasjon om det på internett. Eller den gangen du fikk klamydia. For å ikke glemme den gangen du prøvde å stalke hun pene jenta. Og selvfølgelig alle gangene du har søkt etter porno. Google knows! Nå vil de at du skal dele informasjonen du deler med Facebook med de også.

På Google+ kan jeg dele inn i grupper og dele med hvem jeg vil.
Dette kan du på Facebook også. De har bare ikke vært like flinke på å synliggjøre muligheten med å dele vennene inn i grupper. De vil de nok gjøre nå som Google+ selger inn ”Circles” som en av hovedfunksjonene.

Hater jeg Google+?

help with writing an essay

Neida, jeg hater ikke Google+. Jeg synes bare det er for tidlig å si at Google+ er så fryktelig mye bedre enn Facebook. Jeg kommer til å fortsette å bruke det aktivt en stund til fremover, da jeg tror Google har mer i planene for dette nettverket.

 

Kenneth Dreyer

Rådgiver at Inevo
Dette er min personlige blogg. Jeg er lidenskapelig opptatt av teknologi, markedsføring og design. Dette vil i hovedsak være temaene på bloggen min.

Latest posts by Kenneth Dreyer (see all)

4 thoughts on “Vil Google+ klare konkurransen mot Facebook?

  1. Har prøvd google+ nå i noen dager, tjenesten fungerer bra den egentlig. Men jeg tror det skal mye til før google+ kommer til å ta knekken på Facebook.

    Det tar en stund før google+ når 700 millioner brukere, men en dag må det jo komme noe som tar knekken på Facebook. Og det kan vel like greit være google+ :)

  2. Jeg har alltid brukt google, enten det er for å søke opp ting eller gmail. Da jeg hørte om google+ virket det så utrolig interessant! Så prøvde jeg å lage meg en bruker etter å ha fått invitasjon. “Du må være over en viss alder for å bruke denne funksjonen”? Wtf. Greit nok, jeg har ikke fyllt 18år ennå, men det er utrolig mange unge google brukere der ute, så endrer de ikke den “age lockout” kommer de ikke til å oppnå like stor suksess som facebook hvertfall..

Comments are closed.